Canan YAMAN |
Kaymaklı Antep Fıstıklı Kurabiye
Kaymaklı Antep Fıstıklı Kurabiye, Canan YAMAN |
Tamam kabul ediyorum biraz
abartıp bir lezzet bombası yapmış olabilirim. Hele sıcakken kaç tane yediğimi
unutmuş da olabilirim; ama hayat güzel,
arada böyle güzellikler yapmak lazım.
Öncelikli olarak antep fıstıklı kurabiye yapmak için yola çıkıp içine evde kalan kaymağı da katmam ile ortalık fena karıştı. Hemen lafımı topluyorum ve tarife geçiyorum
Malzemeler
75 Gr Tereyağ
75 Gr Kaymak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Yumurta
Öncelikli olarak antep fıstıklı kurabiye yapmak için yola çıkıp içine evde kalan kaymağı da katmam ile ortalık fena karıştı. Hemen lafımı topluyorum ve tarife geçiyorum
Malzemeler
75 Gr Tereyağ
75 Gr Kaymak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yemek Kaşığı Sirke (üzüm elma farketmez)
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2/3 Su Bardağı Antep Fıstığı
2 Bardak Un (Yalnız un markasına göre değişiyor siz unu ele yapışmayacak yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar ekleyin)
Yapılışı
Tereyağ daha önce dolaptan çıkarttığım şiçin
yumuşaktı. Öncelikle bu işinizi çok kolaylaştıracak bir ayrıntı söylemeden
geçmek istemedim. Un ve antep fıstığı hariç bütün malzemeyi yoğurma
kabının içinde bir kaşık yardımı ile karıştırdım. Çırptıkca koyu kek kıvamında
bir karışım oldu ve azar azar unu eklemeye devam ettim. Unu ekledikçe kıvam
almaya başladı ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edince içine fıstığı ekledim
ve karıştırdım. Elimle anne kurabiyesi şekli
"iki avucumun arasına alıp yuvarlayıp hafifçe bastırıp" verip
fırın tepsisine dizdim. 160 C sıcaklıkta 15 dakika pişirdim. Kurabiyeleri
hafif yumuşakken fırından aldım. Çünkü biliyorum ki soğudukça tadı ve kıvamını
bulacaktır.1 Yemek Kaşığı Sirke (üzüm elma farketmez)
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2/3 Su Bardağı Antep Fıstığı
2 Bardak Un (Yalnız un markasına göre değişiyor siz unu ele yapışmayacak yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar ekleyin)
Yapılışı
Afiyet olsun.
Canan YAMAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder